Menu

Menu

Trendfesztivál 2014. szeptember – Fátrai Krisztina: megújulás

Az idei Schwarzkopf Professional Partnertalálkozót szeptember 27-én, az eddigieknél még nagyobb szabású szakmai nappal indították. Természetesen Fátrai Krisztina bemutatója sem maradhatott ki a sorból, ahol a Metal Chic divatirányzat jegyében egy igazán pörgős és bevállalós műsort láthattunk tőle.
Azt a feladatot kaptam a Schwarzkopf Professional-tól, hogy készítsek 10 percben egy látványos hajshow-t. Nem oktatás, semmi szeminárium, semmi magyarázat…
A tervem az volt, hogy teljesen új dolgot hozzak létre. Valami megdöbbentőt, ahol a látványé a főszerep és sokan a fejükhöz kapnak miközben nézik. Színpadra vittem, amit eddig senki előttem: a modellekre két parókát tettem. A saját hosszú hajuk feldolgozva, erre stabilan felhelyezve egy rövidebb haj, majd ezekre az ötven centis építmények kerültek, melyek a 3 táncos fejéről egyszerre, egy mozdulattal “estek le”.
A másik látványelemhez egy fémállványt használtam. Egyik modellem épített kontyban érkezett a színpadra, majd az állványról lelógatta a fejét, így készítettem el a haját. Három perc alatt bontottam szét a kontyot és készítettem egy teljesen új frizuráját. A kibontott haj pontosan tükrözte az aktuális trend hajas textúráját.
Az elsőként színpadra lépő három táncos lány, akik teljesen átváltoztak a színpadon, a végén “visszatértek” és hirtelen hatan lettek. Ehhez természetesen duplán kellett dolgoznom, de azt szerettem volna, hogy a végén a nézők még egyszer együtt lássák a frizurákat.
A sok “apró” részlet együttállása volt a legnehezebb a produkcióban. Például a “kétparókás” lányok haját úgy kellett megcsinálnom, hogy a legfelső az egy mozdulatra leessen, de mégis úgy, hogy a másik parókát ne rántsa magával és a súlypontokat is úgy kellett elhelyezni, hogy amikor az elején mozognak, az addig meg se mozduljon a fejükön. Ez technikailag nagyon nehéz volt… De meg kell mondjam, a fejjel lefelé készített hajból sem láttam túl sokat, az sem volt egy egyszerű mutatvány.
Eddigi bemutatóimon a modellek mind “jól fésültek” voltak és minden hajszáluk gondosan elrendezett volt. Ezzel ellentétben most kócos textúrákat mutattam meg a színpadon. Ez leginkább az egyik aktuális divatirányzatnak, a már említett Metal Chic-nek köszönhető új irány, melyet a kicsit kócosabb textúrák, fémes hatások, lazább vonalak és ambivalencia jellemzi. Ezt a disszonanciát használtam a hajakban, a zenében, és a kellékekben is. Ezt élték meg a táncosok is a színpadon, akik teljesen mereven, maszkban léptek be a képbe, majd a színpadon “felrobbantak”, kinyíltak. Az épített hajak szimbolikusan és valójában is leestek, az egészből egy korszerű történet lett, ami jegyeiben a jövő meghatározó divatját mutatja.