Menu

Menu

Bejegyzés kiemelt képe

Essential Looks 2017:2 – IKONIC kollekció

Az ikonok sosem halnak meg. Befolyásolnak, inspirálnak és relevánsak maradnak – ezért örök érvényűek a múltban, a jelenben és a jövőben egyaránt. Ezért a masszív online múltidéző mozgalom a #tbt – Throwback Thursday – által inspirálódva született meg a Schwarzkopf Professional legújabb frizura kolllekciója. Inspirációként veletek is megosztjuk.

A múltidézés jegyében alkotta meg a Schwarzkopf Professional az IKONIC kollekciót, amiben 2017 ősz-téli trendjeit találjuk.

1997 óta összesen 40 Essential Looks kollekciót adtunk ki, melyek a kifutók trendjét alakították át a mindennapokban is hordható divatos szalonfrizurákká. A cél a fodrászok és vendégeik inspirálása volt és ez a jövőben sem less másként.

Essential Looks Ikonic frizura kollekció trendjei

1. IKONIC LOOK – STARLET
Glamourous Reality Collection 2/2005

A divatszakma vezető tervezői ezúttal a vetítővásznak csillagaiból és Hollywood aranykorából merítettek inspirációt – megteremtve a Stralet trendet. A csúcson lévő Clara Bow, Grace Kelly és Monroe klasszikus fotóihoz hasonlóan érzéki vonzerőt és könnyed bűbájt áraszt.

A Starlet hajvágás hosszú, kivágott rétegekkel, rövidebb belső hosszakkal és egy középhosszú, pontvágással kialakított frufruval készül. A kék-fekete, intenzív violet-vörös és hamuszőke árnyalatoka hajvágás és a bőrtónus kiemelését szolgálják.

2. IKONIC LOOK – OUT OF SHAPE
111 Years Collection 2/2009

Out of shape, melyben a forma többrétegű, mélységet és térbeliséget mutat. Az új hullám zenéjének gyökerei a punkhoz és az elektromos zenéhez nyúlnak vissza, ez a trend pedig tökéletesen összekapcsolja ezt a két hangulatot. A vonalak tisztasága láthatóan ellentmondásba kerül az elnyújtott pótrészek, uszonyok, felállított frufru és a majdhogynem mohikán-frizurák okozta anarchiával. A színek nem a természetesség felé hajlanak, inkább a kísérletező kedvet jelzik: kétárnyalatú szőkék, majdnem fehér árnyalatok és nemlétező vörösek. Lesz miről beszélnünk.

3. IKONIC LOOK – NEO COUTURE
Catwalk to Salon Collection 2/2012

Tegyél egy sétát a sötét oldalon, ezzel a kétnemű, erőteljes és ultra modern trenddel. A catwalk frizura megalkuvás nélkülien intenzív, rövid és erős vágásokkal, valamint egy hihetetlenül vagány hajszínnel. A szalonfrizura is erős maradt, de az élein egy leheletnyit finomít a hosszabb frufru, a harmonikus árnyalat és a hordhatóbb textúra. Igencsak lázadó.

4. IKONIC LOOK – ELECTRIC YOUTH
Colour Buzz Collection 1/2013

Mozgó, interaktív, blog központú világunkban a szabályzatok arra jók, hogy megszegjék őket. Ily módon ugyanabból a dinamikus energiából, melyből megszületett a punk és a grunge, ugyanabból jött létre az Electric Youth – egy olyan trend, mely kerüli az előre megírt hajvágási és hajfestési szabályokat, hogy magához vonzza a nonkonformista, vagány fiatalokat, akik sosem akarnak beilleszkedni. Fittyet hányva a mértékadó divatra, ezek a fiatal stílusforradalmárok városokban élnek világszerte, és nap mint nap friss külsőt teremtenek magunknak utcai élményeikből merítve. Sas szemünk van az egyedi részletekhez, minden stílus elfogadható ennél a társaságnál, ha azt a rájuk jellemző bátor, kihívó, magabiztos.

5. IKONIC LOOK – ROK CHIK
Modern Style Collection 1/2015

A rok chik frizurák egyáltalán nem mentek ki a divatból. Ebben a szezonban rengeteg designert láttunk, akik ezt az erős és kifinomult divatirányzatot használták fel a saját rockos-elegáns trendjük megalkotásához. Az iránymutató ruházatok drága és gazdag kinézetet árasztanak, kellő provokációval és merészséggel átitatva. Ezzel szemben a trend a hétköznapibb interpretációit bármely nő felöltheti, ha személyisége vadabb oldalát szeretné mutatni.

Rövid stílusok, magas fény, sima és textúrázott finish merész, de nőies trend. A vörös és réz tónusok fúziója.

6. IKONIC LOOK – HIPPI GLAM
Modern Style Collection 1/2015

A ’70-es évek hangulata elevenedik meg az idei szezonban, világos virágminták és motívumok formájában. Egy leplezetlenül nőies trend, vidám, hippis, fesztivál-csajos kisugárzással. Ez a stílus a nyár napos, bohém és szabad hangulatát idézi. A könnyű, lenge dresszek épp úgy hozzátartoznak, mint a kifinomult városi öltözetek, vagy akár a bojtos, mintás kaftánok a bulizós lányok számára.

7. IKONIC LOOK – URBAN SPORTS
Made to Create Collection 1/2016

élénk és vibráló árnyalatok, selymesen egyenes formák, rendkívül modern textúra. Az IGORA Royal ColorWorx intenzív árnyalatokat biztosít a merész színhatásokért.

8. IKONIC LOOK – OPULENT
Modern Ikon Collection 1/2017

Ez a trend az old-school bűbájosság kortárs megközelítése. Az 50-es évek sziluettjeivel, reneszánsz-inspirált árnyalataival és gyönyörű göndör tincseivel egyszerre nőies és kifinomult. A kifutók ruhái virágmotívumokkal gazdagon díszítettek, ugyanakkor deréknál mind karcsúsítottak. Meleg színeikkel igazán modern ragyogást teremtenek.

Szöveg és képek: Schwarzkopf Professional