Menu

Menu

Bejegyzés kiemelt képe

Ilyen volt – ilyen lett: acélszürke haj fázisleírással!

Nézd meg az átalakulást.

1.
Vendégünk hamvas szőke hajjal érkezett, kb. 4cm-es lenövéssel. Az alapszíne 5-ös színmélységű volt. A haj korábban is szőkítve volt. A festett haj szakasza egyenletesen a legvilágosabb hamvas szőke. Kedves vendégünk kívánsága egy acélszürke árnyalat volt, ami a hajtöveknél sötétebb és a hajvégek felé vilagosodik, természetesen átmenettel.
Ilyen volt - ilyen lett: acélszürke haj fázisleírással!
2.
A diagnosztizálás és a megbeszélés után a 2. lépés a hajtövek szőkítésev volt. BlondMe+9 szőkítőporral +2%-színelőhívó emulzióval. Az anyagot nyakban kezdtük felhordani, tiszta, vízszintes leválasztasokkal haladtunk. Ügyelve, hogy csak a tövekre kerüljön fel az anyag, a hajvégeket békén hagytuk. Majd a fej két oldalán is lentről felfelé haladtunk, vízszintes leválasztásokkal.
Ilyen volt - ilyen lett: acélszürke haj fázisleírással!
3.
Ebben az esetben a hatóidő 40 perc volt, míg a hajtő felvilágosodott a legvilágosabb fehér sárga szőkítési alapra. A hajvégekre nem tettük rá az anyagot! Lemostuk samponnal a szőkítőport. Nem csak kiöblítettük, hanem alaposan átmostuk a hajat, nehogy szőkítőpor maradványok legyenek a hajban! Ezután lazán megszárítottuk a hajat.
Ilyen volt - ilyen lett: acélszürke haj fázisleírással!
4.
Ha hajszőkítéssel készítünk hajszíneket és a hajvégek korábban más árnyalatúak voltak, akkor mindig szükség van színkiegyenlítésre. Miért fontos ez? Mert ha a szőkített alapra, vagy valamilyen más árnyalatra tennénk rá a kívánt színt, SOHA nem kapnánk esztétikus eredményt. Ebben az esetben vendegünk hajtövét a színkiegyenlítésnél arra az árnyalatra festettük, mint amivel érkezett, tehát világos hamvas szőkére. BlondMe T-steelblue+ 2 % színelőhívó emulzióval. A hajvégekre NEM tettük rá az anyagot!
Ilyen volt - ilyen lett: acélszürke haj fázisleírással!
5.
Itt jól látható a színkiegyenlítés eredménye. Egységes legvilágosabb hamvas szőke szín. Akár így is távozhatott volna vendégünk, de nem ez volt a célszín, hanem egy ennél sokkal szürkébb, acélosan kékes-lilás fényű árnyalat. Ezért ezt az egységes alapot árnyaltuk tovább.
Ilyen volt - ilyen lett: acélszürke haj fázisleírással!
6.
A kalapvonal magasságaban, a fej körívében készítettünk egy erős “cikk-cakk” leválasztást azért, hogy különböző mélységben domináljon majd a sötétebb acélos árnyalat a hajban. A kívánt színhatáshoz mind időben, mind térben a haj hosszán más hatóidővel dolgoztunk. Először a leválasztás alatt csak a tövekre vittük fel az anyagot, majd 5 perc elteltével a hajvegekre is. Jól belemasszírozva dolgoztunk. Ezek után a leválasztás felett a fejtetőn megismételtük ugyanezt a folyamatot. Előbb a hajtövekre, majd 5 perc múlva a hajvégekre vittük fel az anyagot. Miután a teljes fejre felkerült a szín, 10 perc hatóidő következett. IGORA Absolutes Silverwhite, Dove grey+slate grey+grey lilac 1+1+1 arányú keverekével, + 2%-os BlondMe színelőhívó emulzióval dolgoztunk.
Ilyen volt - ilyen lett: acélszürke haj fázisleírással!

És a végeredmény:

Acélszürke haj