Menu

Menu

Bejegyzés kiemelt képe

Ezüst szőke hajszín elkészítése

A minap egy nem mindennapi munkánk volt, a fotókat látva pedig titeket is elfogott a kíváncsiság, vajon hogyan érhettük el az eredményt. Többszörösen foltos szőke hajból indultunk, vendégünk kívánsága pedig az volt, hogy amennyire csak lehet, egységesítsük a szőkített részeket és a végeredmény egy ezüst-szürke szín legyen. A kihívást elfogadtuk, a munkának nekiálltunk.

Szőkítés folyamata

1. Diagnosztizálás

Első lépés a diagnosztizálás. Jól látható a fotókon is, hogy egy többszörösen foltosra szőkített túlhamvasított hajjal állunk szemben. A hamvasítás a hajvégekben már-már kék színű, a tincsek középső részén foltokban erős sárga 9-es színmélységben. A lenövés után egy fehér szakasz, és a tincsek utolsó 10-15 cm-es szakasza teljesen porózus fehér. A tő eredeti natúr színű 6-os színmélységű.

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpgEzust hajszin Fatrai Szalon.jpg

2. A szőkítés első lépése

Szőkítéssel kezdtük a folyamatot. BlondMe szőkítőporral + 2%-os emulzióval keverve. Vékony passzénként haladva a tarkó részektől felfelé. A tincsen csak a 9-es sárga foltokra tettük rá az anyagot. Cél az egységesítés! Mivel a haj többi része szinte a legvilágosabb fehér sárga szőkítési alap volt, ezért a hajat nem volt elegendő hamvas árnyalatra befesteni, hanem a foltokat feljebb kellett világosítani.

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg

3. A foltok megszüntetése

Amint elérte a szőkítés a kívánt színmélységet, azt azonnal kiöblítettük. Tehát nem vártuk meg, amíg az utolsó területek is felvilágosodtak, hanem területenként öblítettük, ezért is kellett a nyakrésznél kezdeni a munkát.

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg

4. Kívánt színmélység elérése

Miután a foltok elérték a kívánt színmélységet és le lett öblítve a haj, a tincsek többi részét is „le kellett pucolni” a túlhamvasított kékes árnyalatoktól, hogy utána egy egységes színt tudjunk árnyalni. A nem kívánt tónus eltüntetéséhez koktélt alkalmaztunk, melyet szivaccsal, óvatosan vittünk fel a tő utáni részre és a hajvégekre. A lenövést nem bántottuk.

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg

5. Ápolás

A koktélozás után egyszer megmostuk a hajat, nem csak kiöblítettük, hogy az összes szőkítőpor maradvány kikerüljön a hajból. Pakolást tettünk a hajra azért, hogy a szivacsos, porózus állag feltöltődjön és egy egységesebb hajhosszra tehessük fel majd az árnyaló hajfestéket. Ha nem teszünk kondicionálót vagy hajpakolást a hajra, akkor „bekaphat” a roncsoltabb területeken a szín. Mi ezt el szerettük volna kerülni.

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg

6. Az ezüst szőke hajszín elkészítése

A haj kívánt hajszínének eléréséhez IGORA Royal Absolutes: Silver + Dove grey 2:1 arányban + 2%-os színelőhívó emulziót keverve használtunk.

Négy részre osztottuk a fejet és szekciónként kezdtük az anyag felvitelét. A hamvas árnyalatokat szakaszosan vittük fel a hajra, mert a haj nagyon foltos volt és a hajhosszon belül a haj állaga is különbözően volt károsodva. Tehát, az általunk szőkített részekre először, majd a hajtőhöz közeli területekre, végül a hajvégekre vittük fel az anyagot.

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg

7. A végeredmény

Amint látható, a hajat nem volt egy egyszerű művelet egységes színre hozni, majd abból kialakítani a kívánt hajszínt. A folyamat egy alapos diagnosztizálással kezdődött és a további lépésekhez is szükséges volt a szakértelem. Éppen ezért, mi azt javasoljuk, hogy minden a hajjal kapcsolatos teendőt bízzuk fodrászra, hiszen szakértelem hiányában igazán csúfos lehet a végeredmény.

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg

Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg Ezust hajszin Fatrai Szalon.jpg

A képeket látva azt gondolod, hogy te is készen állsz egy alapos megújulásra? Hívj minket a

06 1 269 3768-as telefonszámon

és mi rendbe tesszük frizurád, elkészítjük neked a kívánt hajszínt.