Menu

Menu

A varázslatos barna…

A festett hajak színváltoztatása egy lépésben nem megy

Szép csillogó barna árnyalatokat festeni nem olyan könnyű, mint amilyennek az első pillanatban tűnik. Ebben a hónapban megmutatom mire kell odafigyelni, hogy valóban gyönyörű barna hajkorona legyen a végeredmény, legyen szó világos vagy sötét árnyalatról.
A barnákat nemcsak számokkal nevezik el, hanem fantázianevekkel is, ami egyben tükrözi a fényét is, úgy mint például mokka, cappuccino, írkávé, csokoládé, érzéki barna.
Érdemes előre értelmeznünk ezeket a „művészneveket”, hiszen a jelentésük más és más árnyalatot takar. A barna is, mint minden árnyalat lehet hideg vagy meleg fényű. Minél melegebb barna egy árnyalat, annál vörösesebb hatású egy laikus számára.

A 3 leggyakoribb eset, mely előfordul szalonunkban.

 • 1.Szőke vagy melírozott vendég szeretne „bebarnulni”

 • Itt a hibalehetőségként előfordulhat a foltosság, a szürke vagy zöldes árnyalat.
  Javaslatom, hogy csak a legjobb minőségű hajfestéket használjuk, hiszen csak így tudunk ilyen mértékű változást megoldani. Ezek a termékek megoldják helyettünk az esetleges problémákat (szürke, zöld árnyalat).
  Technika: Mindig a legvilágosabb területeken kezdjük a festést vagyis a végektől. A lenövésre más összetételű anyagot kell feltenni. A foltosság elkerülése végett alaposan, vékony tincsenként az anyaggal át kell masszírozni a területet, esetenként visszapigmentálásra is szükség van. Nem mindegy, hogy szőkére festett vagy szőkített hajról van szó! Szőkére festett hajak esetében a megfelelő tónus kiválasztása után, elég a szőke tincseket egy árnyalattal sötétebb színnel festeni. Szőkített haj esetében a haj porózussá válik és ezért visszapigmentálás javasolt, ügyelve a komplementer hatásra. Csak ezután festjük meg a hajat a kívánt színre.

 • 2.Előzőleg vörös hajszín átfestése barnára

 • A vörös árnyalatok széles skálán mozognak, mind színmélységben mind árnyalatban. A legfontosabb szabály, hogy vöröset natúr vagy meleg barna árnyalatokkal lefedni nem lehet.
  Technika: Mindenképpen valamilyen szőkítési eljárással, pigment eltávolítással vagy színütéssel (komplementer hatás) kell a hajat előkészíteni a színváltozáshoz. Ha a vörösre festett hajhosszt előkészítettük és a megfelelő tónussal (zöld, kék) semlegesítettük a vörös hatást -amiből természetesen nem zöld lesz, hanem a kívánt árnyalat-, ezután jön a lenövés vagyis a hajtő megfestése. Mivel a hajtő eredeti natúr állapotú itt más színnel, oxi. erősséggel kell dolgoznunk. Ne feledjük tehát: egy lépésben nem tudjuk megoldani a hajfestést!

 • 3.Ősz hajú vendég, akinek a hajvége vörös vagy szőke

 • Itt új információ az őszülés foka, amivel külön kell foglalkozni. A hajvégek változtatásánál az előző két pontban leírt szabályok változatlanok maradnak.
  Technika: Az ősz hajat a natúr árnyalatok fedik, ha a divatárnyalat (barna) is fedi önmagában, azt külön jelzik a hajkozmetikai cégek. Ha nem akkor mindenképpen kell natúr árnyalatot keverni a divatszínhez, hogy ne csillogjon át. A végeknél más árnyalatokat kell használni, hiszen más feladatot kell megoldanunk ahhoz, hogy egyszínű legyen a haj. Lásd a fenti két példa.

A festett haj ápolására kiemelt figyelmet kell fordítani. Szalonunkban elérhetőek professzionális hajápoló termékek is. Többek közt ilyen a Schwarzkopf Professional egyik legújabb fejlesztés a Fibre Force termékcsalád.
A világon első alkalommal: a mikronizált haj-azonos keratin mélyen behatol a hajszál belsejébe, hogy megerősítse a haj sejtmembrán komplexet, amely a kortexsejtek közötti kötőanyag és ami az erős és rugalmas hajszálakért felelős. Fibre Force-szal kezelt haj szerkezete megváltozik!
Mit érdemes tudni ezekről a termékekről?
Minden termék formulája mikronizált haj-azonos keratinokat tartalmaz
Teljesen feltöltik a haj sejtmembrán-komplexben keletkezett réseket
4-10 hét alatt teljesen regenerálja a hajat
100%-os újjászületett haj érzet
100%-kal erősebb haj
95%-kal kevesebb töredezettség

Már szalonunkban is elérhetőek ezek a termékek, érdemes kipróbálni!
Szeretettel várjuk!