2016 Glitch kollekció

2015 Indola turné

Trendfesztivál 2014. szeptember – Fátrai Krisztina: megújulás

Az idei Schwarzkopf Professional Partnertalálkozót szeptember 27-én, az eddigieknél még nagyobb szabású szakmai nappal indították. Természetesen Fátrai Krisztina bemutatója sem maradhatott ki a sorból, ahol a Metal Chic divatirányzat jegyében egy igazán pörgős és bevállalós műsort láthattunk tőle.
Azt a feladatot kaptam a Schwarzkopf Professional-tól, hogy készítsek 10 percben egy látványos hajshow-t. Nem oktatás, semmi szeminárium, semmi magyarázat…
A tervem az volt, hogy teljesen új dolgot hozzak létre. Valami megdöbbentőt, ahol a látványé a főszerep és sokan a fejükhöz kapnak miközben nézik. Színpadra vittem, amit eddig senki előttem: a modellekre két parókát tettem. A saját hosszú hajuk feldolgozva, erre stabilan felhelyezve egy rövidebb haj, majd ezekre az ötven centis építmények kerültek, melyek a 3 táncos fejéről egyszerre, egy mozdulattal “estek le”.
A másik látványelemhez egy fémállványt használtam. Egyik modellem épített kontyban érkezett a színpadra, majd az állványról lelógatta a fejét, így készítettem el a haját. Három perc alatt bontottam szét a kontyot és készítettem egy teljesen új frizuráját. A kibontott haj pontosan tükrözte az aktuális trend hajas textúráját.
Az elsőként színpadra lépő három táncos lány, akik teljesen átváltoztak a színpadon, a végén “visszatértek” és hirtelen hatan lettek. Ehhez természetesen duplán kellett dolgoznom, de azt szerettem volna, hogy a végén a nézők még egyszer együtt lássák a frizurákat.
A sok “apró” részlet együttállása volt a legnehezebb a produkcióban. Például a “kétparókás” lányok haját úgy kellett megcsinálnom, hogy a legfelső az egy mozdulatra leessen, de mégis úgy, hogy a másik parókát ne rántsa magával és a súlypontokat is úgy kellett elhelyezni, hogy amikor az elején mozognak, az addig meg se mozduljon a fejükön. Ez technikailag nagyon nehéz volt… De meg kell mondjam, a fejjel lefelé készített hajból sem láttam túl sokat, az sem volt egy egyszerű mutatvány.
Eddigi bemutatóimon a modellek mind “jól fésültek” voltak és minden hajszáluk gondosan elrendezett volt. Ezzel ellentétben most kócos textúrákat mutattam meg a színpadon. Ez leginkább az egyik aktuális divatirányzatnak, a már említett Metal Chic-nek köszönhető új irány, melyet a kicsit kócosabb textúrák, fémes hatások, lazább vonalak és ambivalencia jellemzi. Ezt a disszonanciát használtam a hajakban, a zenében, és a kellékekben is. Ezt élték meg a táncosok is a színpadon, akik teljesen mereven, maszkban léptek be a képbe, majd a színpadon “felrobbantak”, kinyíltak. Az épített hajak szimbolikusan és valójában is leestek, az egészből egy korszerű történet lett, ami jegyeiben a jövő meghatározó divatját mutatja.

Fátrai 40/20 jubileumi show (2013. ősz)

NNovember elején a Fátrai 40/20 jubileumi show-n újabb alkalmi frizurákat mutattam be. A frizurák a néhány éve kezdődött retro vonal jegyében készültek, a 40-es évek izgalmas, rafinált nőiességét átformálva 21. századivá. A korszak fő jellegzetessége a marcell hullám, melynek alkalmazását, megformálását, elhelyezését újra átgondoltam és a kísérletezés örömével, nagyszerűségével hoztam létre a modern formákat. A 70-es évek szélsőségeit is összeszelídítettem: a frizurát a szigorú geometriára épülő sassoon vonulat és a feltétel nélküli szabadságot, sőt szabadosságot hirdető, látszólag konstrukció nélküli, borzolt trend frizuráiból alkottam meg. Az alkotások különlegessége például a fejhez simuló marcell- hullámból kitörő, szinte zaklatott, hajvonulat vagy a gömböt formázó konty, melyek közös irányvonala a felfelé irányultság. A show érzelmi-művészi töltését kiváló kortárs táncosaink produkciója emelte még magasabb szintre. Köszönöm, hogy velem ünnepeltetek! Remélem ti is annyira élveztétek, ahogyan én!

Schwarzkopf Professional Partnerhétvége 2013. tavasz – 2013 Fátrai kontykollekció White Angles

Az idei év eddigi legnagyobb belföldi Schwarzkopf Professional rendezvénye az Essential Looks Colour Buzz kollekció és a márka számos termékújdonságainak bemutatása volt. A fantasztikus show-n felléptek a Schwarzkopf Professional Team fodrászai és az Essential Looks 2013-as tavaszi-nyári 4 trendjének hajvágási technikáiból adtak ízelítőt a résztvevőknek. Gyönyörű színek, különleges formák, igazi tavaszi hangulat jelent meg a színpadon. A színpompás frizurákat jól kiegészítette a Sugarbird új kollekciója, mely Tatár Csilla nevéhez fűződik. Jómagam a 4 trend közül a White Angles elnevezésű stílust választottam és az est záróakkordjaként színpadra állítottam a 2013-as Fátrai kontykollekciót.

Az idei White Angles kollekciómban nagy szerepet kapott a frufru és a geometria, ami egy teljesen új megközelítés az alkalmi frizurakészítésekben. Minden arcformához van olyan frufru-forma, ami előnyös és kihangsúlyozza a tekintetet. Ebben a kollekcióban a határozott tömörebb formákat alkalmaztam, különböző vonalvezetéssel. Ami szintén meghatározó az a színek használata a frufrukban. Az idei év újdonsága, hogy megfelezzük a frufru színhatását és két színt alkalmazva alakítjuk ki a hajszínt. Szintén újdonságként ajánlom mindenkinek a különböző nyakfazonok alkalmazását, ami egy geometrikus formát öltve kiemeli a felette kialakított kontyot. A kontyok formavilága plasztikus és elegáns a „60”-as évek stílusát sugallva. A ruhák eleganciáját a hófehér színek és a különleges ékszerezés teszi még fennköltebbé. A bemutatón készült képek adjanak inspirációt mindenkinek!

Hair-Line Fodrászkonferencia 2012

A fodrászatban a legfontosabb a továbbképzés és az aktuális divat ismerete. A Hair-Line Fodrászkonferencia igyekszik mindig élen járni a legfrissebb trendek és az ez alapján készített, hordható frizurák bemutatásában. Ez alkalommal a programot színesítve, az Európa hajón rendeztük meg szokásos éves konferenciánkat, amire hatszáz fodrász látogatott el.

A 2012. április 22-i Hair-Line Fodrászkonferenciát idén új helyszínen, az Európa hajón rendeztük meg, ami egyrészt újfajta élményt nyújtott a vendégeknek, másrészt az aktuális „matrózos” divatot találóan képviselte. A helyszín adottságai miatt egyszerre több teremben, kisebb, csoportos bemutatókat szerveztünk, így aztán mindenki mindent, testközelből követhetett végig.

Fátrai Krisztina bemutatja: 2012-es trendszeminárium

A fodrászmester bemutatójában az aktuális divat egységét teremtette meg, aminek központi eleme a konstruktivista stílus volt. Ebben is további három irányzatot találunk: a geometrikust; a romantikus, „babás vonalat” és a merész, dögös nőt. Az ’50-es, ’60-as évek geometriája mégis fontos szerepet töltött be mind az alkalmi frizurák, mind a hajvágás tekintetében. A trendszeminárium komplett képet adott az aktuális divatról: csillogó ruhák, monokróm színek, muszlin szoknyák, bőrhatású anyagok és színes platform cipők tették még kézzelfoghatóbbá a stílus-körképet.

Kemon Italian Touch #10 inspiráció országos turné

Az őszi Hair-Line bemutatókörút 10 helyszínből álló fergeteges show műsorát több mint 4000 fodrász láthatta. Fátrai Krisztina ezüstkoszorús fodrászmester trendbemutatójában az Italian Touch inspirálta, „A nő három arca” című kollekcióját mutatta be, ahol öt modelljét három stílusnak megfelelően formálta át. Lezser utcai viselet, bakancsos, bőrnadrágos, bulizós vonal, a 40-es és 70-es évek keveréke, ahol jól megfér egymással a Marcell hullám és a göndör, vagy egyenes laza viselet. A nőies megjelenést a korszerű a stíluskeveredések harmóniája adja. A fodrászmester kollekciójában a nőnek három, egymástól merőben eltérő arcát láthattuk. A show nagyszerűsége a stílusokon belül is kézzelfogható eltérésekben volt kézzelfogható. A változatos hajszínek a NaYo ammóniamentes hajfestékekben rejlő sokszínű lehetőséget, míg az AND finishek a lezárás különböző variációit mutatták be. Fátrai Krisztina idei kollekciójában megfigyelhető az eddigi feszesség feszegetése, a határok kitolása, a stílusok ötvözete, amik a precízen komponált frizurákban igazán markánsan jelentek meg. A Street vonal laza frizurái teret engedtek a göndör, kócos hajak bemutatásának, de azt is érdekes volt megfigyelni, hogy a Marcell hullámot miként építette bele a lazább stílusba. Az utcai vonalat az extrán nőies Chic megjelenés követte, ahol gyors frizura átalakításokkal, új fésüléstechnikákkal meghökkentő frizurák készültek. A harmadik stílus a Glamour, ami abszolút elegáns stílust képviselt. Földig érő strasszos ruhákban és tollas fejdíszekben érkeztek a modellek, ekkorra már mindenki el is felejtette, hogy az első képben még a bőrdzseki volt a főszereplő. A közel egyórás show érdekes inspirációt adott a több ezer fodrász számára, akik kedvük szemezgethettek a nekik leginkább tetsző frizurákból.

2011 Belvárosi színház bemutató

Kemon Days 2010 Rimini

mmáron harmadik alkalommal kapta a felkérést Fátrai Krisztina, a magyarországi Kemon művészeti vezetője, aki 2007-ben a londoni Salonon is fellépett a Kemon színpadán, hogy most is legyen részese az anyacég nagyszabású rendezvényének, a Kemon Daysnek, és közel 1500 néző előtt mutassa be munkáját. Mint eddig, most is csupán egy kikötés volt: a legújabb Italian Touch stílustrendeknek megfelelőt kellett alkotni a színpadon, adott modellen, minden másban szabad kezet kapott.

A grandiózus showműsorban Krisztina két frizurával szerepelt. A tüllszoknyás, farmertopos, igen dekoratív modell egy punk vonalú frizurát kapott, amiben Krisztina sajátosan ötvözte az épített hajat a hullámkészítéssel. Az oldalvonal kialakításban és térben a homlok fölött is hullámvonalak helyezkedtek el. A másik frizurát előkészítésként egészen apró göndörre formázott. A közel 1500 fős közönségnek egy speciális göndörítést mutatott be, amit Krisztina fésű nélkül, kezével habosított és dolgozott össze. Módszerével egy fantasztikusan látványos frizurát alkotott, a végső finishnél tarkótűzéssel készített. A ’80-as évek stílusjegyeinek megfelelően a halánték- és homlok fölötti rész kiemelte, amit a lakkozás-szárítás együttese tett igazán tartóssá. A közönség fergeteges tapsviharral honorálta a látványos bemutatót.

Kemon Days 2010 Rimini
Kemon Days 2010 Rimini

Hair Line Fodrász Konferencia

Immár másodszor lép fel Krisztina a Hair Line Kft. által Siófokon megrendezett Fodrász Konferencián. 2010. márciusának utolsó hétvégéjén gyűlt össze több száz partner egy gyönyörű wellness szállodában, hogy a pihenést és a képzést összekapcsolja. Az eddigi évek Fátrai Show-ihoz képest Krisztina újabb oldalát ismerhette meg a közönség. Ezúttal a monumentális show-elemektől elrugaszkodva egy sokkal bensőségesebb, mégis nagyon látványos bemutatót tartott a nagyérdeműnek.

Az újítást Krisztina ekképp fogalmazta: “Mint mindenkinek, nekem is megvan a saját stílusom: nagyon szeretem a részleteiben kidolgozott, tisztára fésült hajakat, a francia alkalmi frizurák szerelmese vagyok, ami ugye nem éppen az Italian Touch irányvonalait tükrözi. Máshoz hasonlóan, nekem is el kellett fogadnom azt a tanítást, ami szerint nem kell mindig mindennek teljesen precízen állnia: az is gyönyörű tud lenni, ha egy frizurát lelazítunk. Mostani, az Italian Touch Lingerie Vintage irányvonala inspirálta kollekciómban éppen ezt az eddigiektől eltérő jelleget láthatták a nézők. Ez egy kicsit más, tőlem nem annyira megszokott, de mégis az enyém. Egy fodrásznak mindig fejlődnie és változnia kell: ez lehet csak állandó.”

Immár másodszor lép fel Krisztina a Hair Line Kft. által Siófokon megrendezett Fodrász Konferencián. 2010. márciusának utolsó hétvégéjén gyűlt össze több száz partner egy gyönyörű wellness szállodában, hogy a pihenést és a képzést összekapcsolja. Az eddigi évek Fátrai Show-ihoz képest Krisztina újabb oldalát ismerhette meg a közönség. Ezúttal a monumentális show-elemektől elrugaszkodva egy sokkal bensőségesebb, mégis nagyon látványos bemutatót tartott a nagyérdeműnek.

Az újítást Krisztina ekképp fogalmazta: “Mint mindenkinek, nekem is megvan a saját stílusom: nagyon szeretem a részleteiben kidolgozott, tisztára fésült hajakat, a francia alkalmi frizurák szerelmese vagyok, ami ugye nem éppen az Italian Touch irányvonalait tükrözi. Máshoz hasonlóan, nekem is el kellett fogadnom azt a tanítást, ami szerint nem kell mindig mindennek teljesen precízen állnia: az is gyönyörű tud lenni, ha egy frizurát lelazítunk. Mostani, az Italian Touch Lingerie Vintage irányvonala inspirálta kollekciómban éppen ezt az eddigiektől eltérő jelleget láthatták a nézők. Ez egy kicsit más, tőlem nem annyira megszokott, de mégis az enyém. Egy fodrásznak mindig fejlődnie és változnia kell: ez lehet csak állandó.”

2009-2010-es őszi/téli kollekció

Fátrai Krisztina fodrászmester 2009-2010-es őszi/téli kollekcióját a 2009. novemberében mutatta be a Beauty Fórum Hair & Spa Szakmai Kiállítás és Vásár nagyszínpadán. A Black Tie frizura kollekcióban női és férfi frizurák egyaránt a színpadra kerültek. A showműsort egy extravagáns esküvői kollekció koronázta meg.

Rimini 2009

Rimini 2008

Már Londonban felkérték a következő frizura bemutatóra, amelyre 2008. áprilisában, Riminiben került sor. A KEMON DAYS szakmai konferenciára Európa számos országából érkeztek a legtörekvőbb fodrászok, akik számára fontos a szakma élvonalában lenni. Nagy kihívás az itteni közönség elvárásainak megfelelni, de Krisztina művészi kontyait itt is elismeréssel fogadták. Olyannyira, hogy 2009. márciusára is azonnal kapott felkérést. Az esemény azért is különleges volt, mert éppen ekkor ünnepelte több, mint 2000 fodrász a Kemon márka 50. évfordulóját.

“Az európai közönség előtti sikerek új lendületet adtak és büszkeséggel töltenek el. Minden fellépés egy óriási kihívás, amelynek végén fantasztikus érzés élvezni az elismerő pillantások és megannyi gratuláció kavalkádját.”

Passion Hajdivat

Krisztina 2007. óta minden évben meghívást kap valamilyen rangos külföldi rendezvényre, ahol hazánkat képviselve az európai nézőközönségnek is megmutatja tehetségét. A Londonban megrendezésre kerülő fodrászati kiállításon, a Salon International rendezvényén mutatta be először Passion Hajdivat Kollekcióját a Kemon márka színpadán. A kiállításra közel 50.000 fodrász látogat ki minden évben, hogy első kézből informálódjon a legújabb vágási és hajfestési trendekről.

Passion Hajdivat
Passion Hajdivat

Hajtrend bemutatók

A külföldi fellépések mellett itthon is állandó hajtrend bemutatók jellemzik Krisztina szakmai munkásságát. Mindig megújuló szereplései egy igazi csapatmunka során állnak össze. Komoly felkészülés előzi meg a magas színvonal és az előre mutató trendek jegyében.

Hajtrend bemutatók
Hajtrend bemutatók