FÁTRAI STÍLUS Kft. WEBSHOP

Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Fátrai Stílus Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó vagy Megrendelő) jogait és kötelezettségeit, a webshopból történő vásárlás során létrejövő szerződés lényeges rendelkezéseit tartalmazza.       

1. Cégadatok

Cégnév: Fátrai Stílus Kft.

székhely, egyben postai cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 18. fszt. 1.

cégjegyzékszám: 01-09-892727

adószám: 14184790-2-41

képviselő: Fátrai Krisztina ügyvezető

e-mail cím: info@fatrai.hu

telefon: +3612693768

3. A szerződés tárgya

A webshopból történő vásárlás folytán a szerződés a Fátrai Stílus Kft., mint eladó és a Megrendelő, mint vevő között jön létre.

A rendelés elfogadásához a Megrendelő azon adatai szükségesek, amelyeket a weblap megrendelő oldalán talál. Hiányosan vagy pontatlanul megadott adatok esetén a megrendelést a Fátrai Stílus Kft-nek nem áll módjában elfogadni, illetve az ebből eredő következményekért a Fátrai Stílus Kft-t felelősség nem terheli.

A szerződés tárgya a webshopban található a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartozó, szerzői műnek minősülő oktató DVD-k és könyvek (a továbbiakban együttesen: Termék). A termékek kizárólagos vagyoni felhasználói jogai a Fátrai Stílus Kft-t illetik meg.

A webshop nyelve: magyar

4. Árak

A Termékek ára az adott Termék mellett a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően feltüntetésre kerül.

A Termékekre vonatkozóan fizetendő összegként megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt mindenkor hatályos mértékű általános forgalmi adót. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

Az egyes Termékeknél megjelenített ár a Termék személyes átvételére vonatkozik, így a szállítás díját nem tartalmazza. A fizetendő végösszeg a Termékek szállítási díját is magában foglaló ára.

A Fátrai Stílus Kft. a webshopban található Termékek vonatkozásában az árváltoztatás jogát fenntartja. A módosítások a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lépnek hatályba azzal, hogy a módosítás a már leadott, de teljesítésre még nem került megrendeléseket nem érinti.

5. A megrendelés

A webshop szolgáltatásai elérhető minden Felhasználó számára, regisztráció nélkül is. A webshopban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

A webshop szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a weboldalon magára nézve kötelezőnek ismeri el felhasználási és rendelési feltételeket, illetőleg a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

A megrendelés folyamata:

 • a megvásárolni kívánt Terméket a „Kosásba rakom” gombra kattintva helyezze a kosárba;

 • ha nem szeretne további Terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt Termék darabszámát;

 • a piros x jelre kattintva törölheti a kosár tartalmát, míg a mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma;

 • kupon megléte esetén írja be a kuponkód számát;

 • válassza ki a szállítás módját;

 • kattintson a „Tovább a pénztárhoz” gombra;

 • Számlázási / Szállítási adatok megadása;

 • a megrendelés elküldéséhez regisztráció nem feltétlenül szükséges. Amennyiben azonban regisztrált Felhasználó, úgy a számlázási, illetve szállítási adatai megadása nélkül el tudja küldeni megrendelését, adatait tehát elég egyszer megadnia, a későbbi vásárlások alkalmával ezt a műveletet már nem kell elvégeznie

 • a regisztráció felhasználónév (egy valós e-mail cím) és jelszó megadásával történik

 • a visszaélések elkerülése végett ajánlatos magasabb biztonsági fokozatú, „erős” jelszót választani, és azt titokban tartani. A Fátrai Stílus Kft-t nem terheli felelősség az abból eredő károkért, ha a Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

 • a Felhasználó – amennyiben folyamatban lévő megrendelése nincs regisztrálva – bármikor dönthet regisztrációja törléséről, ehhez az info@fatrai.hu címre kell küldeni egy e-mailt a felhasználó törlésének igényléséről. A rendeléseket és a hozzájuk kapcsolódó információkat a weboldalak két évig továbbra is tárolják.

 • kattintson a Fátrai Stílus Kft. „felhasználási és rendelési feltételeinek elolvasása és elfogadása” mezőre;

 • ezt követően a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja a megrendelését elküldeni, előtte még ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével;

 • a megrendelés elküldését követően haladéktalanul visszaigazolást kap a megrendelése elfogadásáról, melyben szerepel minden, a rendeléssel kapcsolatos adat, valamint a rendelés szám.

A Fátrai Stílus Kft. általi megrendelés visszaigazolással a Fátrai Stílus Kft. és a megrendelő között a visszaigazolásban szereplő feltételek szerint a szerződés létrejön.

6. A megrendelt termék fizetésének módja

a) előre közvetlen banki átutalással

A megrendelt termék(ek) ellenértékét előre történő közvetlen banki utalással teljesítheti a Fátrai Stílus Kft. Erste Bank Zrt-nél vezetett 11600006-00000000-33125057 számú bankszámlájára. A közlemény rovatban minden esetben tüntesse fel a rendelés számot, melyet a visszaigazolás tartalmaz.

b) készpénz

Kizárólag a megrendelt Termék személyes átvétele esetén van lehetőség ezen fizetési módra.

7. Szállítási és teljesítési feltételek

Szállítási módok:

a) postai úton

A megrendelt Termék fizetendő végösszegének a Fátrai Stílus Kft. bankszámláján történő jóváírást követő 5 munkanapon belül intézkedünk a csomag ajánlott küldeményként, a Megrendelő megadott szállítási címére történő feladásáról a Magyar Posta Zrt-nél.

A csomag kézbesítésére egyebekben a Magyar Posta Zrt. kézbesítési szabályai az irányadóak.

b) személyes átvétel

Személyes átvétel esetén az átvétel helye a Fátrai Stílus Kft. székhelye, 1054 Budapest, Alkotmány u. 18. fszt. 1.

Az átvétel időpontja: a megrendelés visszaigazolását követően azonnal lehetséges, a Fátrai Stílus Kft. nyitvatartási idejében.

Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 07.00 órától 20.00 óráig

szombaton 08.00 órától 14.00 óráig

A megrendelt Termék átadása a fizetendő végösszeg teljesítésével egyidejűleg történik, a Termékről kiállított számla átadásával együtt.

c) házhozszállítás

Webshopunk megrendeléseit a megrendelt Termék fizetendő végösszegének a Fátrai Stílus Kft. bankszámláján történő jóváírást követő 5 munkanapon belül a ………………………… futárszolgálat szállítja ki a Megrendelő megadott szállítási címére.

A csomagok kézbesítése a ……………….. Szabályzatának megfelelően munkanapokon történik …………. óra közötti időszakban.

A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg. Kérjük, házhozszállítás választásakor minden esetben adja mobil telefonszámát, hogy a futár egy esetleges sikertelen kézbesítéskor tudjon Önnel egyeztetni az átvételről.

Amennyiben a Megrendelő hibájából a második kézbesítés is meghiúsul, az újraküldés költségei Megrendelőt terhelik azzal, hogy a csomag újraküldését kizárólag az újbóli szállítási költség előre történő közvetlen banki átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor (a Termék átvételekor) minden esetben szíveskedjék az átvétel pillanatában megvizsgálni és a Terméken észlelt sérülést jegyzőkönyv felvétele mellett azonnal jelezni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

8. Szavatosság

Az értékesített Termékek tekintetében a Fátrai Stílus Kft. kellék- és termékszavatossági felelősségére a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet rendelkezései az irányadóak.

9. Az elállás joga

A Megrendelő a megrendelt Termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől és a megrendelt Terméket visszaküldheti. A kézhezvétel időpontja személyes átvétel esetén a Terméknek a Fátrai Stílus Kft. székhelyén történő átvételének időpontja, postai átvétel, illetve házhozszállítás esetén a postai kézbesítőtől, illetve a futártól történő átvétel időpontja.

Megrendelő az elállási jogát a jelen ÁSZF 1. sz. mellékletét képező nyilatkozat-minta felhasználásával, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja. Az elállást az info@fatrai.hu e-mail címre, vagy a Fátrai Stílus Kft. székhelyére küldött ajánlott levélben írásban kell bejelenteni és ezzel együtt a Termék visszaküldéséről a Felhasználónak haladéktalanul gondoskodnia kell azzal, hogy a visszaküldés költsége a Felhasználót terheli.

Nem illeti meg a Megrendelőt az elállás joga a DVD termékek tekintetében, ha az átadást követően a Megrendelő a csomagolást felbontotta.

A csomag Fátrai Stílus Kft-hez történő beérkezésekor – az esetleges későbbi félreértések elkerülése érdekében – videofelvétel útján rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetőleg a visszaküldött Termék megvizsgálása.

A Fátrai Stílus Kft. jogszerű elállás esetén a Termék visszaérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a Termék vételárát a Megrendelő részére a Megrendelő által megadott bankszámlára történő átutalással.

10. Adatkezelés

A Fátrai Stílus Kft. a webshop látogatóinak a megrendelés, illetve regisztráció során megadott személyes adatait bizalmasan kezeli.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat és az adatvédelmi nyilatkozatot a weboldalon itt érhető el, melynek elfogadása a megrendelés, illetve regisztráció leadásának feltétele.

A weboldalon a Fátrai Stílus Kft. által lehetőséget biztosító hírlevél feliratkozás során a megadott adatokat társaságunk bizalmasan kezeli, a leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alapján biztosított, továbbá egyébként kérhető a megadott elérhetőségeken.

Adatai törlését, módosítását bármikor írásban kérheti az info@fatrai.hu e-mail címen. Ebben az esetben a visszavonást követően a Fátrai Stílus Kft. a Felhasználó részére több hírlevelet, illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a Felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

11. Panaszkezelés

A Felhasználó a Fátrai Stílus Kft-nek, illetve a Fátrai Stílus Kft. érdekében vagy javára eljáró személynek a Termék Felhasználó részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozóan panasszal élhet.

A panaszt postai úton a Fátrai Stílus Kft. székhelyére, vagy elektronikusan az info@fatrai.hu e-mail címre küldheti.

A Fátrai Sítlus Kft. a beérkezett panaszt a beérkezést követő 15 napon belül megvizsgálja és annak eredményéről írásban tájékoztatja a Felhasználót.

Amennyiben a panaszkezelést nem találja megfelelőnek, úgy a probléma megoldása érdekében békéltető testülethez fordulhat.

Az illetékes békéltető testület:

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf. 10.

Telefonszáma: +36-1-4882131

Fax száma: +36-1-488-2186

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

12. Felelősség

A Fátrai Stílus Kft. vállalja, hogy minden tőle elvárható intézkedést megtesz a webshop működésének zavartalansága és folyamatossága érdekében.

A webshopban való vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A Fátrai Stílus Kft. a weboldal működése során előálló esetleges zavarok, működési problémák elhárítására törekszik, azokért azonban felelőssé nem tehető. A Fátrai Stílus Kft. semmilyen alapon nem felelős semmilyen kárért, amely akár közvetlenül, akár közvetve a webshophoz való csatlakozás során vagy miatt következett be. A Felhasználó felelősségi körébe tartozik annak felmérése, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. A Fátrai Stílus Kft. nem felel semmilyen, harmadik személy által a Felhasználó rovására történt jogellenes magatartás (feltörés, behatolás, csalás) miatt.

13. Felhasználó felelőssége

A Felhasználó a weboldalt csak saját felelősségére használhatja. A Fátrai Stílus Kft. nem vállal felelősséget a Felhasználót a weboldal használata során ért olyan károkért, kellemetlenségekért, amelyek abból adódtak, hogy a Felhasználó a weboldal használata során nem a kellő körültekintéssel járt el. A Felhasználó adatait csak saját felelősségére hozhatja nyilvánosságra, teheti mások számára hozzáférhetővé.

A Felhasználó köteles a weboldal használata során tisztességesen, mások jogainak és érdekeinek szem előtt tartásával eljárni. Az alábbi tilalmak a Felhasználó valamennyi megnyilatkozási formájára vonatkoznak. A Felhasználó köteles az alábbi korlátozásokat szem előtt tartani annak érdekében, hogy a weboldal használatára vonatkozó szabályokat se szándékosan, se gondatlanságból ne sértse.

A Felhasználó köteles tiszteletben tartani a hatályos jogszabályokat, és a használat során köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy amely más Felhasználók érdekeit sérti. Ezen belül a Felhasználó köteles különösen:

 • tiszteletben tartani mások magánszféráját, személyhez fűződő jogait és méltányolható érdekeit;

 • tartózkodni attól, hogy más személyekről jogosulatlanul információkat gyűjtsön, a megszerzett információkat jogosulatlanul felhasználja;

 • tartózkodni bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésétől;

 • tiszteletben tartani a szellemi alkotásokhoz fűződő jogokat, különösen a szerzői jogi védelem alá eső művek védelmére vonatkozó szabályokat.

Valamennyi Felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely a weboldal rendeltetésszerű használatát akadályozza. Ezen belül a Felhasználó köteles különösen:

 • tartózkodni kéretlen levelek („spam”), vagy lánclevelek („hoax”) küldésétől;

 • tartózkodni minden olyan kommunikációtól, amely a weboldal rendeltetésszerű használatában másokat akadályozhat, vagy zavarhat;

 • tartózkodni a nyilvános kommunikációban az oda nem illő, ismétlődő, egyéb okból zavaró megnyilatkozásoktól.

Valamennyi Felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely a Fátrai Stílus Kft. érdekeit sérti. Ezen belül a Felhasználó köteles különösen:

 • tartózkodni a weboldal működésének megzavarásától, akadályozásától;

 • tartózkodni olyan tevékenységektől, amely a Fátrai Stílus Kft. üzleti titkainak, általa titokban tartott információknak a megszerzésére, felhasználására irányul;

 • tartózkodni minden olyan kommunikációtól, amely a szolgáltatásra vonatkozó, valótlan információt hordoz;

 • tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely a weboldal informatikai biztonságát veszélyezteti;

 • tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely saját, vagy más személy termékének vagy szolgáltatásának a reklámozására irányul.

A fenti korlátozások megsértése miatt bekövetkezett károkért a Fátrai Stílus Kft. semmilyen felelősséget nem vállal.

Amennyiben a Felhasználó a jelen ÁSZF-ben foglaltakat megsérti, a Fátrai Stílus Kft jogosult a Felhasználó regisztrációjának felfüggesztésére, vagy törlésére. Amennyiben a jogsértés miatt eljárás indul, a Fátrai Stílus Kft. a regisztráció során tudomására jutott, Felhasználóra vonatkozó adatokat az eljáró szerveknek az adott eljárásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően átadhatja.

A Fátrai Stílus Kft. a regisztráció felfüggesztését, vagy törlését megelőzően felhívja a Felhasználót a kifogásolt magatartás abbahagyására, vagy annak bizonyítására, hogy a magatartás nem ütközik az ÁSZF-be. Az értesítés mellőzhető, ha a késedelem el nem hárítható kárral, vagy nyilvánvaló jogsértéssel járna.

Akinek jogait vagy méltányolható érdekeit a Felhasználó tevékenysége sérti – így különösen a személyhez fűződő jogaiban sérelmet szenvedett személy, a bűncselekmény, vagy szabálysértés sértettje, valamint a szellemi alkotásokhoz való jog jogosultja -, kérheti a Fátrai Stílus Kft-től a kifogásolt tartalom eltávolítását, a Felhasználóval szemben a szükséges intézkedések megtételét. A kérelmező jogosultságát köteles megfelelő módon igazolni. Amennyiben a jogosultság igazolt, a jogosult kérheti, hogy a Fátrai Stílus Kft. a jogsértő tartalmat későbbi eljárás lefolytatása céljából zárolja. Ebben az esetben a jogosultnak az eljárás megindítását 60 napon belül igazolnia kell. A zárolt tartalmat, valamint az azzal összefüggő, Szolgáltató által tárolt adatokat a Szolgáltató az eljáró szerv rendelkezésére bocsátja, az adott szervre és eljárásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

14. Záró rendelkezések

A www.fatrai.hu weboldal, valamint a webshopban megrendelhető valamennyi Termék szerzői jogi védelem alatt áll, annak bármely része, így a képi és szöveges tartalmak egyaránt kizárólag a Fátrai Stílus Kft. előzetes, írásbeli hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használható fel.

Jelen ÁSZF 2016. szeptember 22. napján lép hatályba.

A mindenkor hatályos ÁSZF rendelkezéseitől történő bármely eltérés kizárólag a Fátrai Stílus Kft. és a Felhasználó által aláírt írásos formában érvényes.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Webshopunk oldalainak böngészésével, regisztrációjával, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a Fátrai Stílus Kft. webshopjának általános szerződési feltételeit, ezen belül felhasználási és rendelési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Budapest, 2016. szeptember 22.

Fátrai Stílus Kft.

Fátrai Stílus Kft.

Általános szerződési feltételek

 1. sz. melléklet

Elállási nyilatkozatminta

Címzett: Fátrai Stílus Kft.

székhely: 1054 Budapest, Alkotmány u. 18. fszt. 1.

e-mail cím: info@fatrai.hu

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) neve:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) címe:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt