Balayage és egyéb melírtechnikák a Fátrai Szalonban

Mondhatni, hogy a téma specialistái vagyunk.  Évek óta tartunk oktatásokat fodrászok számára az egész országban.  Online oktatásaink során fókuszáltan szőkítéssel melírtechnikával foglalkozunk.

Melírtechnikáknak számtalan formáját, és ezek kombinációit használjuk a szalonban.

Jó ha tudod!

Két külön csoportra osztjuk a melírtechnikákat. Szabadkezes melírtechnikák és fóliás melírtechnikákra és ezeken belül még több változatra.  A szabadkezes melírtechnikákkat természetesebb hatást tudunk elérni ( a természetességet értsd a színátmenet lágyságára), akár fehér, ezüst árnyalatban is. Attól függ melyik megoldást választjuk, hogy milyen színhatást szeretnénk elérni. A melírokat lehet tőtől vagy lenövéssel indítani. Ha határozottabb tincseket szeretnénk ( ennek nem kell kifejezetten csíkos hatásúnak lenni vagy vastag tincseknek), akkor fóliás melírt javasoljuk.

 Nagyon fontos számunkra, hogy mielőtt elkezdjük a hajszín elkészítését, a konzultáció /diagnosztizálás során pontosan beszéljük át azt, hogy mi a kívánt árnyalat. Mit, és hogyan tudunk elkészíteni, az mivel jár a haj szempontjából és hosszú távon mivel kell számolni.

Azt is megmondjuk, ha nem ajánljuk a szín elkészítését, vagy más árnyalat jobban állna a bőrhöz, karakterhez. A haj állapota szempontjából csak addig megyünk el, hogy ne roncsolódjon feleslegesen a hajszál.

A melírozott haj készítése időigényes 3 órától egészen 7 órán keresztül is eltarthat az elkészítése. Technikától, hajhossztól és az átalakítás mértékétől függően. Ezért is fontos a szín készítése előtt a konzultáció és a diagnosztizálás.

 A leginkább kedvelt melírtechnika évek óta a balayage, ezért róla kicsit részletesebben írunk:

A „balayage” (ejtsd: balajázs, vagy balijázs)szó a francia „balayer” igéből származik, ami sepregetést jelent. A melírozási technikának azért lett ez a neve, mert az anyagot sepregető mozdulatokkal visszük fel a kiválasztott tincsekre. A balayage alapvetően egy szabadkezes technika, elhatároló fóliák nélkül készül. Azonban a kívánt eredmény függvényében „foilyage”, vagyis fóliába csomagolt balayage módszert is alkalmazzuk.

 A technika lényege, hogy egy sötétebb tőből a hajvégek irányába világosodjon a hajszín. Ez a színátmenet minden színnel elkészíthető, de a legközkedveltebb a világos szőke árnyalat. Nagyon fontos, hogy a hajszín elkészítése során ne alakuljon ki „elvágólag” határvonal a sötétebb tő és a világos hajvégek között. Az átmenet mértéke és a sötétebb árnyalatok és a világos szín aránya szintén a konzultáción dől el.

Mindig hozz fotót, a kívánt színről mert így át tudjuk beszélni és meglesz a közös nyelv köztünk. A fotó alapján át tudjuk beszélni az árnyalatot, az átmenet mértékét, hogy az archoz, a bőrhöz hol milyen árnyalat a legelőnyösebb. Hajszínnel tudunk optikailag tömeget növelni, fejtetőt emelni, arcot karcsúsítani. Fáradt arcbőrt üdévé varázsolni.

 A lehetőségek tárháza a melírtechnikák világa. Segítünk eligazodni!